Zomercarnaval Twente 2017

C.V. De Hènige Slepvèènt Presenteert: 2de Editie Zomercarnaval 

Noteer nu in je agenda: zaterdag 19 Augustus 2017 vanaf 20:00 uur

Graag willen wij u en alle carnavalsverenigingen uitnodigen voor dit geweldige feest. Doel van de avond is een gezellige ongedwongen avond te hebben in de zomerse sfeer.

Het paradepaardje van deze avond is de DJ battle die na het daverende succes van de eerste editie natuurlijk niet mag ontbreken!! Iedere vereniging kan zich hier een DUO voor op laten geven middels: zomercarnaval@henigeslepveent.nl. Het gaat om de muziek keuze, maar natuurlijk nog veel meer of het DJ Duo in staat is op een geweldige sfeer neer te zetten en de zaal op de kop krijgt. Hiervoor is circa 15 minuten per duo gereserveerd. Muziek kan worden mee genomen op een USB-stick. Door een onafhankelijk jurypanel worden de DJ duo's beoordeeld. Hierbij wint het beste DJ duo een naast de eeuwige roem ook een hoogstaande prijs die op korte termijn wordt gepubliceerd op onze Facebook pagina. 

GRATIS ENTREE

Dit feest word gehouden bij:

  • Beim Schweinswirt im Koningshoek
  • Uelser Diek 28,49843 Halle
  • net over de grens bij Oud Ootmarsum

Steekje Los Feest: het grootste carnavalsfeest zonder steken!

Het gezamenlijke feest van De Henige Slepveent, De Siepeljonkers, De Keistenen en de Othmarridders. Uitgangspunt: een feest voor de hele bevolking van de parochie Ootmarsum, waarbij de carnavalssteek en het pak wordt thuisgelaten. Dit jaar presenteren de Othmarridders op vrijdag 27 januari het Steekje Los Feest bij Gasterij Oatmössche. Entree gratis! Tot dan!

Plak- en Patatmiddag 2017



Afgelopen zondag stond de welbekende Plak- en Patatmiddag op de planning. Een middag waarin kinderen, ouders, leden en wagenbouwers samen komen om te klussen aan de wagen.

Alhoewel de mannen van de wagenbouw elke avond bezig zijn om de  wagen op tijd carnavalsproof te maken, moe(s)t er nog veel gebeuren en daarom was deze Plak- en Patatmiddag niet geheel onnodig. Deze middag is voor de meesten inmiddels een traditie, maar desondanks zagen we deze middag weer veel nieuwe gezichten. Vanaf 1 uur stond de schuur bij Kuupgait vol met kinderen en anderen die de wagenbouw een warm hart toedragen. Onder het motto “Alleen ku’j niks, mear saam’n ku’j alles” werd er fanatiek geplakt en op sommige plekken zelfs nog gegaasd. Plankjes met papier en lijm gingen als zoete broodjes over de toonbank. Fantastisch om te zien dat er zoveel mensen zijn die een vrije zondagmidag opofferen om in een koude schuur de vereniging te helpen! 

Mocht je nog een keer een zondagmiddag vrij zijn, of een avondje thuis op de bank willen inruilen voor een gezellige bouwavond, kom dan bij de wagenbouw langs aan de Laagsestraat 64. Alle hulp is, van wie dan ook, van harte welkom.

Ook deze middag werd het duidelijk dat een nieuwe en verwarmbare hal een echte must is. Desondanks dat Kuupgait zijn schuur voor ons beschikbaar stelt en we daar ontzettend dankbaar voor zijn, wordt de wagenbouw in het bouwen van bepaalde onderdelen belemmerd. Elke vrije centimeter in de schuur wordt benut voor de wagen en het viel op dat zelfs de kinderen krap tegen de muren stonden om de zijkant van de wagen te kunnen beplakken. De bouw van onze nieuwe loods moet gerealiseerd worden met een krap budget. Weet jij een plek waar we goedkoop aan bouwmaterialen kunnen kopen? Laat het ons weten! Dit kan via info@henigeslepveent.nl

Via deze weg willen we jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie inzet en hulp deze middag. Foto's zijn te vinden onder het kopje "Media"

Hopelijk zien we jullie allemaal tijdens de optochten!