Blief Thoes 2nd edition

Blief Thoes 2nd edition

C.V. De Hènige Slepvèènt organiseert op zondag 14 februari 2021 wederom een grandioos online event! Na een zeer succesvolle 1ste editie gaan we nu nog grootser uitpakken met een avondvullend programma vol entertainment. Het digitale event is voor iedereen. Jong, oud, leden en niet-leden in alle plaatsen in Twente, Nederland en daarbuiten.

Lees meer!

Blief Thoes!

Blief Thoes!

C.V. De Hènige Slepvèènt organiseert op zaterdag 21 november 2020 een grandioos online event, genaamd "Blief Thoes". Carnaval kan komend seizoen helaas niet doorgaan zoals andere jaren vanwege alle Covid-19 maatregelen. De Slepvèènt komt daarom met een online event om het thoes toch gezellig te maken. Juist nu er veel sociale activiteiten om ons heen weg vallen voelen wij ons geroepen iets extra’s te doen. Wij als vereniging proberen met dit evenement mensen met elkaar te verbinden en via het scherm een woarm geveul bij iedereen de huiskamer in te bloazen. Het motto van deze avond is net als alle Cornona maatregelen, blief thoes! Want dit event mag je natuurlijk niet missen.

Lees verder

Carnavalsverenigingen op zoek naar alternatieven

De Dinkellandse carnavalsverenigingen zijn samen met de gemeente Dinkelland tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering er anders uit komt te zien dit jaar. Er komen in het carnavalsseizoen 2021 geen hoogheden, geen grote optochten en geen grote feestavonden. Er wordt gezamenlijk gekeken naar welke alternatieven er zijn.

“De huidige richtlijnen hebben ook ons uiteraard aan het denken gezet”, geeft vertegenwoordiger van de Dinkellandse verenigingen Silvia Morshuis aan. In een gezamenlijk overleg tussen de verenigingen en de gemeente is het besluit genomen het carnavalsseizoen aan te passen. “In de gemeente Dinkelland kennen we een uitbundig carnavalsseizoen en hebben we veel actieve verenigingen. Carnaval kenmerkt zich door de vele mensen dicht op elkaar en dat is op dit moment niet verantwoord”, geeft burgemeester John Joosten aan.

“We gaan voor een aangepast seizoen dit jaar. We weten dat dit besluit voor velen een teleurstelling is, maar als verenigingen vinden wij dat de gezondheid van iedereen ten allen tijde voorop hoort te staan. Uiteraard zullen wij niet stilzitten en we hopen dat er, rekening houdend met de op dat moment geldende actuele richtlijnen, mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Dit gaan wij in nauw overleg en in samenwerking met de gemeente Dinkelland doen,” licht Silvia Morshuis toe. “Deze instelling van de verenigingen juichen we toe. Door de huidige richtlijnen zijn er bepaalde dingen niet mogelijk, maar er kan ook zeker veel wel. We werken graag mee aan de alternatieven die worden bedacht door de verenigingen. We blijven met elkaar in gesprek”, vertelt burgemeester John Joosten. Via de sociale media kanalen van de verenigingen kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom carnaval 2021.

Opperslepper 2020!

In een compleet vernieuwde volle feesttempel bij vakantiepark de Witte Berg in Oud Ootmarsum kwam afgelopen zaterdag Kay Bolk tevoorschijn als 21 e Opperslepper van c.v. de Hènige Slepvèènt. Kay is 28 jaar en Support Engineer bij Switch IT Solutions te Enschede. Binnen de Hènige Slepvèènt is Kay trots lid van de Oale Garde en jarenlang werkzaam geweest bij de NIP-commissie. Hij voetbalt bij Kosc 6 in Ootmarsum waar hij nog steeds als groot talent wordt gezien. Zijn Metsleppers zijn Stef Schuurman (25 jaar) en Vincent Hulst (27 jaar). Stef is in het dagelijks leven werkzaam als timmerman bij Warmers in Lattrop. Vincent is werkvoorbereider bij Pecocar in Albergen. Beide Metsleppers zijn actief lid van de Sleppersroad.