Carnavalsverenigingen op zoek naar alternatieven

De Dinkellandse carnavalsverenigingen zijn samen met de gemeente Dinkelland tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering er anders uit komt te zien dit jaar. Er komen in het carnavalsseizoen 2021 geen hoogheden, geen grote optochten en geen grote feestavonden. Er wordt gezamenlijk gekeken naar welke alternatieven er zijn.

“De huidige richtlijnen hebben ook ons uiteraard aan het denken gezet”, geeft vertegenwoordiger van de Dinkellandse verenigingen Silvia Morshuis aan. In een gezamenlijk overleg tussen de verenigingen en de gemeente is het besluit genomen het carnavalsseizoen aan te passen. “In de gemeente Dinkelland kennen we een uitbundig carnavalsseizoen en hebben we veel actieve verenigingen. Carnaval kenmerkt zich door de vele mensen dicht op elkaar en dat is op dit moment niet verantwoord”, geeft burgemeester John Joosten aan.

“We gaan voor een aangepast seizoen dit jaar. We weten dat dit besluit voor velen een teleurstelling is, maar als verenigingen vinden wij dat de gezondheid van iedereen ten allen tijde voorop hoort te staan. Uiteraard zullen wij niet stilzitten en we hopen dat er, rekening houdend met de op dat moment geldende actuele richtlijnen, mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Dit gaan wij in nauw overleg en in samenwerking met de gemeente Dinkelland doen,” licht Silvia Morshuis toe. “Deze instelling van de verenigingen juichen we toe. Door de huidige richtlijnen zijn er bepaalde dingen niet mogelijk, maar er kan ook zeker veel wel. We werken graag mee aan de alternatieven die worden bedacht door de verenigingen. We blijven met elkaar in gesprek”, vertelt burgemeester John Joosten. Via de sociale media kanalen van de verenigingen kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom carnaval 2021.

Opperslepper 2020!

In een compleet vernieuwde volle feesttempel bij vakantiepark de Witte Berg in Oud Ootmarsum kwam afgelopen zaterdag Kay Bolk tevoorschijn als 21 e Opperslepper van c.v. de Hènige Slepvèènt. Kay is 28 jaar en Support Engineer bij Switch IT Solutions te Enschede. Binnen de Hènige Slepvèènt is Kay trots lid van de Oale Garde en jarenlang werkzaam geweest bij de NIP-commissie. Hij voetbalt bij Kosc 6 in Ootmarsum waar hij nog steeds als groot talent wordt gezien. Zijn Metsleppers zijn Stef Schuurman (25 jaar) en Vincent Hulst (27 jaar). Stef is in het dagelijks leven werkzaam als timmerman bij Warmers in Lattrop. Vincent is werkvoorbereider bij Pecocar in Albergen. Beide Metsleppers zijn actief lid van de Sleppersroad.


Aanmelden optochten 2020

Alaaf Hènige Slepvèènt, Hènige Slepwichter en al dat andere carnavalsgespuis!

Carnaval 2020 staat weer in ’t vooruitzicht en ook dit jaar zullen we weer van de partij zijn bij de optochten in Ootmarsum en Geesteren. Afgelopen jaar hebben we meegelopen in Langeveen in plaats van Albergen. Dit jaar willen we kijken wat de belangstelling is voor beide optochten. Dit betekent dat je je voor beide optochten op kunt geven, het minimale aantal optochtlopers per optocht is 75 personen. Mocht er bij een optocht minder animo zijn dan 75 optochtlopers, zullen we niet meelopen aan de desbetreffende optocht.

Kortom, drie óf vier leuke optochten waar we met een grote loopgroep en mooie wagen aan mee zullen doen!

Ons thema dit jaar is “De Hènige Slepvèènt raced tegen de klok”!

De kosten per pak voor volwassenen zijn € 20,- en voor kinderen € 15,-. De kosten voor de bussen bedragen € 5,- per optocht.

BELANGRIJK: OPGEVEN KAN TOT 1 OKTOBER 2019! We hebben 150 plekken beschikbaar, wees er dus zo snel mogelijk bij want VOL=VOL!

P.S. Mocht je willen helpen bij het maken van de pakken of het bouwen van de wagen? Stuur een berichtje naar Lieke de Witte (06-13185960) voor het maken van de pakken of Wouter Oude Vrielink (06-13784708) voor het bouwen aan de wagen!

Helaas, het aanmelden is vol!