Commissies

Hieronder vindt u informatie over de verschillende commissies binnen onze vereniging.


NIP-commissie

De NIP-commissie is met 14 personen de grootste commissie van CV. de Hènige Slepvèènt. 

NIP staat voor Noaproat, Internet, Pers & promotie. De NIP is vooral achter de schermen actief om de vereniging te ondersteunen op diverse fronten zoals communicatie en eventpromotie. Voortaan als u onze smartphone vriendelijke website, onze facebook pagina of de Hènige Slepvèènt app bezoekt weet u dat hier de NIP achter zit. Daarnaast is 1 van onze kerntaken het schrijven van de Noaproat. Wat begon als een grotendeels opgezet zwart-wit boekje is de laatste jaren uitgegroeid tot een verenigingsmagazine waar we als vereniging trots op mogen zijn. Daarnaast zorgen we voor de visuele vormgeving van alle promotie materialen zoals posters en flyers, publiceren we filmpjes van carnavals activiteiten, beheren we de HSV Webshop en ondersteunen we andere commissies die gebruik willen maken van onze media kanalen. 

Bij de NIP-commissie kom je niet zomaar. Je moet over uitzonderlijke talenten beschikken die een aanvulling zijn op de specialisten in dit nauw samengestelde team. Ongeveer 4 keer per jaar vergaderen we zodat de geoliede NIP machine goed aan het draaien blijft en nieuwe initiatieven en ingekomen stukken kunnen worden besproken. De NIP-commissie bestaat uit:

 • Jeroen Oude Nijhuis 
 • Leon Meijer 
 • Stefan Oude Nijhuis 
 • Rudy Groeneveld 
 • Krijn de Vries 
 • Dirk Hunder 
 • Bram Beld 
 • Robin Bonnes 
 • Gert Smoes 
 • Marloes Weghorst
 • Marc Oude Luttikhuis
 • Kay Bolk
 • Roel Eppink
 • Andras Koops
 • Noah Noppert

Voor vragen of opmerkingen kunt een telefonisch contact opnemen met Andras Koops, te bereiken op 06-53344977 die als voorzitter namens de NIP-commissie het eerste aanspreekpunt is. Schroom niet om contact met ons op te nemen we staan altijd open voor ideeën, initiatieven of opmerkingen.

Namens de voltallige NIP-commissieleden,

Met vriendelijke groeten,

Andras Koops


Sponsorcommissie

Beste lezer!

Zoals u weet is CV De Hènige Slepvèènt een bloeiende vereniging met veel jonge, actieve leden! Elk jaar weer worden er vele feesten georganiseerd, een mooie praalwagen gebouwd en tal van andere belangrijke zaken verricht. Om dit mogelijk te maken zijn er gruwelijk veel pegels nodig! 

Wij, de keals van de Sponsorcommissie, zijn dagenlang op pad om bedrijven te bezoeken die onze vereniging een warm hart toe dragen. Wekelijks hijgde dan ook de (met alcohol bedwelmde) adem van onze nieuwe hebzuchtige Penningmeester weer in de nek. “Wie mut weer drok geld binn’n krieg’n, aans ku’w geen groezelijk Carnaval vier’n!” 

Vaak wordt er in ruil voor een financiële bijdrage een advertentie geplaatst in de Noaproat. Daarnaast zijn er ook veel sponsoren die in plaats van een financiële bijdrage onze vereniging voorzien van noodzakelijke materialen. Ten slotte zijn er nog een enkele bijzondere sponsoren die ons wel wat gunnen, maar liever niet genoemd worden. We vinden het super dat al deze bedrijven ons steunen en daarmee ervoor zorgen dat CV De Hènige Slepvèènt een geweldig mooie vereniging kan blijven! 

Namens de Sponsorcommissie, 

Alle bedrijven die ons door deze Carnavalsgekte slepen, 

Hartstikke bedankt!!!!


Kledingcommissie

Alaaf carnavalsvierder! 

Wij, de kledingcommissie van de Hènige Slèpvèènt, zijn de kleinste en de enigste commissie van de vereniging die alleen uit vrouwen bestaat. We zijn met z’n viertjes en ieder van ons heeft een speciale taak. Lieke de Witte is belangrijk op het gebied van Transport en Logistiek en maakt geregeld tripjes naar de carnavalswinkel en weer terug. Maureen Arens is onze doorschakeling naar het Hoofdbestuur. Via haar worden alle belangrijke zaken geregeld, zoals bijvoorbeeld het budget wat we jaarlijks te besteden hebben. Marloes Weghorst staat garant voor onze Marketing en Communicatie afdeling. Ze verzorgt o.a. de mail, stelt brieven op en houdt Facebook bij. Jorike Lansink is onze ‘vliegende keep’ en word ingezet wanneer er bijvoorbeeld gebeld moet worden en staat haar mannetje bij alle kleine klusjes. 

Vanaf september komen we elke donderdag (en vaak nog wel een andere willekeurige dag) bij elkaar en bundelen we onze krachten en ideeën om de Hènige Slèpvèènt elk jaar weer te voorzien van prachtige pakken. We werken hard en we zijn soms tot in de late uurtjes bezig, maar we hebben het altijd super gezellig en we zitten altijd op één lijn. Daarnaast staan we er gelukkig nooit alleen voor! We krijgen met de pakken veel hulp van een aantal fanatieke naai- en knipdames en met de optochten worden we ondersteund door een aantal gezellige schminkdames. Na de carnaval gaan we dan ook traditiegetrouw met deze dames een dagje weg. Zonder hulp van deze personen zou de kledingcommissie niet kunnen bestaan! 

We zijn een grote vereniging en daarom pakken we groots uit. Elk jaar zien we het als een uitdaging om een grote loopgroep te creëren. In de optocht is voor iedereen een plek en we vinden het daarom ook geweldig dat we elk jaar zoveel jonge kinderen mee mogen nemen. 

Samen met de Hènige Slepvèènt bouwen we daarom niet voor niets aan een prachtige toekomst! 

Mocht je ons wat willen vragen: met onze knalroze jasjes zijn we haast niet te missen op elk carnavalsfeestje.

Alaaf op een fantastisch carnaval, 

Lieke de Witte, Jorike Lansink, Maureen Arens & Marloes Weghorst, 

namens de kledingcommissie.


Galacommissie

De galacommissie is een enthousiaste groep mensen die alles voor het gala regelen. De commissie bestaat uit 6 mensen en ze stellen een zo divers mogelijk programma op. Dit moet een programma zijn waar iedereen van kan genieten. 

Ieder jaar begeleiden wij de artiesten op allerlei vlakken. Of het nu gaat om het helpen met de teksten, het regelen van attributen of het helpen zoeken naar kledingstukken ze kunnen met alle vragen bij ons terecht. Wij als galacommissie helpen de artiesten op geheel eigen wijze, zodat er een spannende, leuke, grappige maar voornamelijk gezellige avond voor u wordt georganiseerd.


Liedjesfestivalcommissie


Tja, het is elk jaar weer zoeken en vinden geblazen om artiesten te vinden die mee willen doen met het liedjesfestival. Vaak wordt echter hiervoor het trio uit het voorgaande carnavalsjaar (vrijwillig) bereid gevonden. Wij, als liedjesfestivalcommissie zijn hier dan ook erg blij mee, alhoewel de kwaliteit van de zang- en danskunsten van de geselecteerde artiesten ver uiteen kan lopen. Dat maakt het er overigens niet minder leuk om, want zo’n optreden zorgt toch voor een berg plezier, zowel tijdens het optreden, maar ook in de voorbereiding. Ergens in de zomer wordt er door ons vaak contact gezocht met de deelnemers aan het festival, daarna wordt er een liedje aangegeven en wordt er een tekst geschreven op de geselecteerde melodie. Daarna wordt eea opgenomen en wordt de choreografie bedacht. Meestal hebben we daarna nog zo’n 10 weken, dagen, uren beschikbaar om dit tot in den treure te oefenen. Elke jaar proberen we uiteraard met de eerste prijs naar huis te gaan, soms lukt dit, meestal niet. Al met al is het ieder jaar weer een leuk project om met het trio een act in elkaar te zetten welke rond de 11e van de 11e tijdens het liedjesfestival wordt uitgevoerd. 

De commissie bestaat uit: Andras, Niek en Henk + trio voorgaande jaar.


Smokkeltochtcommissie

De smokkeltochtcommissie is een commissie die elk jaar voor of na het carnaval een smokkeltocht organiseert voor mensen die hier aan mee willen doen. Het gaat als volgt: De groep verzamelt bij Recreatiecentrum de Witte Berg. Deze groep wordt opgedeeld in kleine groepjes en afgezet op een bepaald punt in de omgeving. De groepen krijgen smokkelwaar mee zoals: een rolcontainer of otto. Het doel is om ongezien het smokkelwaar terug te brengen naar het verzamelpunt. Dit wordt uiteraard extra lastig gemaakt door de controleauto`s die rond rijden. Tussendoor is er een verzamelpunt waar voor de inwendige mens gezorgd wordt. Bij aankomst op het verzamelpunt kan iedereen genieten van een hapje en een drankje waar uiteindelijk de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Om dit in goede banen te leiden heeft de commissie tientallen vergaderingen om de spanning en sensatie tot de max. te laten stijgen. 

De commissie bestaat uit de volgende leden. Toon Eertman, Robert Eppink, Jan Hunder, Laurens Heerdink, Gerald Wassink, Bram Beld, Niek Heerink, Stefan Oude Nijhuis en Rick Kamphuis.


WebshopcommissieOppersleppercommissieAchterwandcommissiePostduifcommissie