Oprichting

Hieronder willen we u graag een en ander vertellen over het ontstaan van de Hènige Slepvèènt.

De naam de Hènige Slepvèènt is een naam die ontstaan is uit twee namen van Oud-Ootmarsumse carnavalsclubs namelijk: Hènig an en de Slepvèènt.

Hènig an was een vriendengroep van 6 actieve leden. Zij waren in 2000 al twee jaar bezig met het bouwen van een wagen en het deelnemen aan diverse optochten. De Slepvèènt, een iets oudere vriendengroep van 5 actieve leden, waren al vier jaar bezig met het deelnemen aan optochten op dat moment.
Omdat beide clubs graag groter wilden worden zijn wij de clubs gefuseerd. Omdat het erg klikte tussen de beide groepen en alle 11 de actieve leden erge carnavalsgekken bleken, kwam van het een dus het ander. Er werd al een praalwagen gebouwd, maar een officieel duo mocht in Oud Ootmarsum natuurlijk niet ontbreken. De Opperslepper en Metslepper werden dus in het leven geroepen tijdens het eerste carnavalsfeest in Oud Ootmarsum. Inmiddels hebben we al diverse Opper- en Metsleppers gehad en zijn er al diverse feesten georganiseerd en bezocht.
Om meer mensen fanatiek te maken voor het carnaval werd besloten over te gaan tot het werven van leden. Al naar een half jaar was de vereniging uitgegroeid tot meer dan 100 leden. En nog steeds timmeren de Hènige Slepvèènt serieus aan de weg.

Een saillant detail over de generatie Oppersleppers is dat de officiële eerste Hoogheid natuurlijk Hoogheid Heintje I was, dat weet iedereen. Maar wat bijna niemand weet is dat onze officieuze eerste Hoogheid prins BOR I was. Deze prins heeft maar liefst één hele een avond geregeerd over Oud Ootmarsum. Dit was bij Tijs te Lattrop waar de prins verkleed ging in een wit laken als cape, (met opschrift uiteraard). Daarbij hoorde ook een witte haarband i.p.v. een steek, voorzien van het opschrift: Prins BOR I. Helaas zijn hiervan geen duidelijkere foto's.

Denekamps weekblad: 26-1-2000

Denekamps weekblad: 17-02-2000


In 2011 bestond onze vereniging 11 jaar. Ter aanleiding van dit jubileum is dit jubileumlied gemaakt.