Steekje Los Feest: het grootste carnavalsfeest zonder steken!

Het gezamenlijke feest van De Henige Slepveent, De Siepeljonkers, De Keistenen en de Othmarridders. Uitgangspunt: een feest voor de hele bevolking van de parochie Ootmarsum, waarbij de carnavalssteek en het pak wordt thuisgelaten. Dit jaar presenteren de Othmarridders op vrijdag 27 januari het Steekje Los Feest bij Gasterij Oatmössche. Entree gratis! Tot dan!

Plak- en Patatmiddag 2017Afgelopen zondag stond de welbekende Plak- en Patatmiddag op de planning. Een middag waarin kinderen, ouders, leden en wagenbouwers samen komen om te klussen aan de wagen.

Alhoewel de mannen van de wagenbouw elke avond bezig zijn om de  wagen op tijd carnavalsproof te maken, moe(s)t er nog veel gebeuren en daarom was deze Plak- en Patatmiddag niet geheel onnodig. Deze middag is voor de meesten inmiddels een traditie, maar desondanks zagen we deze middag weer veel nieuwe gezichten. Vanaf 1 uur stond de schuur bij Kuupgait vol met kinderen en anderen die de wagenbouw een warm hart toedragen. Onder het motto “Alleen ku’j niks, mear saam’n ku’j alles” werd er fanatiek geplakt en op sommige plekken zelfs nog gegaasd. Plankjes met papier en lijm gingen als zoete broodjes over de toonbank. Fantastisch om te zien dat er zoveel mensen zijn die een vrije zondagmidag opofferen om in een koude schuur de vereniging te helpen! 

Mocht je nog een keer een zondagmiddag vrij zijn, of een avondje thuis op de bank willen inruilen voor een gezellige bouwavond, kom dan bij de wagenbouw langs aan de Laagsestraat 64. Alle hulp is, van wie dan ook, van harte welkom.

Ook deze middag werd het duidelijk dat een nieuwe en verwarmbare hal een echte must is. Desondanks dat Kuupgait zijn schuur voor ons beschikbaar stelt en we daar ontzettend dankbaar voor zijn, wordt de wagenbouw in het bouwen van bepaalde onderdelen belemmerd. Elke vrije centimeter in de schuur wordt benut voor de wagen en het viel op dat zelfs de kinderen krap tegen de muren stonden om de zijkant van de wagen te kunnen beplakken. De bouw van onze nieuwe loods moet gerealiseerd worden met een krap budget. Weet jij een plek waar we goedkoop aan bouwmaterialen kunnen kopen? Laat het ons weten! Dit kan via info@henigeslepveent.nl

Via deze weg willen we jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie inzet en hulp deze middag. Foto's zijn te vinden onder het kopje "Media"

Hopelijk zien we jullie allemaal tijdens de optochten!

Update bouw nieuwe loods

Update bouw nieuwe loods

Een update voor de bouw van de nieuwe loods!

Alle voorbereidingen zijn inmiddels afgerond en we kunnen beginnen met de bouw van de nieuwe loods voor C.V De Hènige Slepvèènt. Op zaterdag 10 december 2016 gaan we de fundering uitgraven. De bedoeling is om in de kerstvakantie de fundering erin te maken. Begin 2017 kunnen we dan de spanten plaatsen. Jullie worden op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen en er zullen zeker foto's van de bouw op deze website en Facebook komen!